Ένα Μοναδικό Καλοκαιρινό Σχολείο στο Ενυδρείο Κρήτης CRETAquarium! | CretAquarium
SCROLL DOWN

Ένα Μοναδικό Καλοκαιρινό Σχολείο στο Ενυδρείο Κρήτης CRETAquarium!


 

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΦΕΤΟΣ (2021)

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

 

 

 

Οι εβδομαδιαίες καλοκαιρινές δράσεις ξεκινούν και φέτος στο Ενυδρείο Κρήτης!Δώστε τη δυνατότητα στο παιδί σας να εξερευνήσει τo μαγικό θαλάσσιο κόσμο συμμετέχοντας στο καλοκαιρινό παιδικό πρόγραμμα απασχόλησης του Ενυδρείου Κρήτης!

Το θερινό σχολείο του CRETAquarium προσφέρει την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν το θαλάσσιο περιβάλλον και τους οργανισμούς που φιλοξενεί, να ανακαλύψουν τα μυστήρια του βυθού, να εξοικιωθούν με τις βασικές αρχές που διέπουν τη θάλασσα γενικότερα και να αναρωτηθούν για τη διαχρονική σχέση άνθρωπος-θάλασσα, όλα αυτά μέσα από τον καλύτερο τρόπο εκμάθησης, το παιχνίδι. Σ’ αυτο το ταξίδι ανακάλυψης συνοδοιπόροι των παιδιών, έμπειροι παιδαγωγοί και ερευνητές θα συμβάλλουν μέσω πληθώρας δημιουργικών δραστηριοτήτων και βιωματικών τρόπων εκμάθησης στη γνωστική, κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών σε ένα απόλυτα ασφαλές γι αυτά περιβάλλον.

Tο Ενυδρείο Κρήτης προσφέρει και φέτος ειδικά σχεδιασμένα εβδομαδιαία εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά. Με μοναδικές επιμορφωτικές δραστηριότητες, παιδικές ξεναγήσεις, εξερευνήσεις, σχετικά ομαδικά παιχνίδια και μοναδικές δημιουργίες/κατασκευές τα παιδιά διασκεδάζουν, ανακαλύπτουν, μαθαίνουν και ευαισθητοποιούνται. Οι δραστηριότητες υλοποιούνται τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του Ενυδρείου.

Τα τμήματα είναι εβδομαδιαία (Δευτέρα με Παρασκευή), 9:00-15:00 και δεν επαναλαμβάνονται. Έτσι ένα παιδί μπορεί να συμμετέχει σε μια ή και παραπάνω εβδομάδες.
Για το καλοκαίρι 2019 τα τμήματα θα λειτουργήσουν για 3 συνεχόμενες εβδομάδες από Δευτέρα 15/7 μέχρι Παρασκευή 2/8 για παιδιά 6-10 ετών.

Ενδεικτικά το ημερήσιο πρόγραμμα έχει ως εξής:

Ωράριο Πρόγραμμα
09:00 - 09:30 Καλωσόρισμα / Ζέσταμα
09:30 - 10:30 Δραστηριότητα 1
10:30 - 11:00 Κολατσιό
11:00 - 12:30 Δραστηριότητα 2
12:30 - 13:30 Μεσημεριανό
13:30 - 14:30 Δραστηριότητα 3
14:30 - 15:00 Κλείσιμο / χαλάρωση

Η μέρα αποτελείται από 3 διαφορετικές δραστηριότητες οι οποίες ποικίλουν ανάλογα την εβδομάδα και αποτελούνται από προγράμματα ανακάλυψης, δημιουργικά/ κατασκευαστικά δρώμενα, και φυσικά, παιχνίδια!

 

Οι θεματικές ενότητες ανά εβδομάδα:

1. «Καρχαρίες μ’ ιστορίες…» (15/7-19/7)

Αυτή την εβδομάδα οι καρχαρίες έρχονται στο προσκήνιο! Τρομεροί κυνηγοί αλλά και ζώα παρεξηγημένα. Κάτοικοι της θάλασσας εδώ και εκατομμύρια χρόνια, έχουν σίγουρα πολλές ιστορίες να διηγηθούν. Όλη την εβδομάδα θα έχουμε την ευκαιρία να τους γνωρίσουμε πολύ καλά, να μάθουμε για τη φροντίδα που δέχονται και αυτοί αλλά και τα υπόλοιπα ζώα του Ενυδρείου και να έρθουμε σε επαφή με τους επιστήμονες στο Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) για να μας αποκαλύψουν μυστικά του θαλάσσιου κόσμου!

 

222. «Xελωνάκια με σορτσάκια» (22/7-26/7)

Τη σκυτάλη αυτή την εβδομάδα παίρνει η θαλάσσια χελώνα! Αναμφισβήτητη πρωταγωνίστρια του καλοκαιριού, αφού είναι η περίοδος που επισκέπτεται τις παραλίες μας για να γεννήσει τα αυγά της. Καμιά φορά όμως τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά... Ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε από κοντά αυτό το πανέμορφο είδος, να μιλήσουμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και αυτή αλλά και πολλά ακόμα ζώα. Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για να προστατέψουμε τη θάλασσα και τους κατοίκους της;

 

3. «Ζωάκια που στάζουν…φαρμάκια» (29/7-2/8)

 Προσοχή τσιμπάει!!! Γιατί πολλά ζώα έχουν δηλητήριο; Πώς χρησιμοποιούν άραγε αυτό το πανίσχυρο όπλο τους; Η 3η εβδομάδα είναι αφιερωμένη σε αυτούς τους οργανισμούς! Πόσα δηλητηριώδη ζώα θα ανακαλύψουμε στο Ενυδρείο; Πώς προσαρμόζονται οι οργανισμοί για να επιβιώσουν στο «σκληρό» κόσμο της θάλασσας;  Ήρθε η ώρα να γίνουμε πραγματικοί θαλάσσιοι εξερευνητές!

 

Κόστος συμμετοχής:
115€ για μια εβδομάδα
175€ για 2 συνεχόμενες εβδομάδες
225€ για 3 συνεχόμενες εβδομάδες

Τα μέλη έχουν 20% έκπτωση δηλαδή:
92€ για μια εβδομάδα
140€ για 2 συνεχόμενες εβδομάδες
180€ για 3 συνεχόμενες εβδομάδες
Στην τιμή συμπεριλάμβάνεται το καθημερινό κολατσιό (δεκατιανό) και το μεσημεριανό.
Παρακαλούμε τους γονείς να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή. Η συμμετοχή κάθε εβδομάδας θα πρέπει να προκαταβάλλεται ώστε να εξασφαλίζεται η κράτηση.


Στην τιμή συμπεριλάμβάνεται το καθημερινό κολατσιό (δεκατιανό) και το μεσημεριανό.

Τρόποι πληρωμής

Το αντίτιμο για τη συμμετοχή σε κάθε τμήμα θα πρέπει να προκαταβάλλεται μία εβδομάδα πριν την έναρξη του, ώστε να εξασφαλίζεται η κράτηση. Η καταβολή των χρημάτων μπορεί να γίνει:

  1. Με τραπεζική κατάθεση

Alpha Bank

Αρ. Λογαρ. 775002001000035

IBAN : GR2001407750775002001000035

(Με αιτιολογία: όνομα παιδιού – summer school)  

 

  1. Στην υποδοχή του Ενυδρείου Κρήτης, μόνο πληρωμή με μετρητά.

 

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε τη φόρμα εγγραφής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του Ενυδρείου στο 2810337788 ή στο e-mail: secretary@cretaquarium.gr.

Asics shoes | Men's Sneakers