Ξενάγηση | CretAquarium
SCROLL DOWN

Ξενάγηση

Ξεναγηθείτε στους χώρους του Ενυδρείου

Κάθε δεξαμενή στο Ενυδρείο Κρήτης CRETAquarium συνοδεύεται από επιγραφές με την ονοματολογία των ειδών που φιλοξενεί σε εννέα γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ολλανδικά, Πολωνικά, Ρώσικα, Τσέχικα).

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της διαδρομής σας στις ενότητες του ενυδρείου θα συναντήσετε οθόνες αφής με πρόσθετες πληροφορίες που θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις για τη Μεσόγειο θάλασσα.

Για όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν καλύτερα τους οργανισμούς που φιλοξενεί το CRETAquarium, να μάθουν περισσότερα για τη λειτουργία του, καθώς και για την οικολογία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, υπάρχουν οι παρακάτω επιλογές ξενάγησης.

 

Συσκευή Ακουστικής Ξενάγησης

Η ακουστική ξενάγηση του CretAquarium είναι η ιδανική συνοδεία κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας.

Μικρές εύχρηστες συσκευές, παρέχουν εξηγήσεις, σχόλια και αναλυτικές πληροφορίες, τις οποίες μπορείτε να ακούσετε στο δικό σας ρυθμό και σύμφωνα µε τις δικές σας προτιμήσεις.

Η ακουστική ξενάγηση είναι διαθέσιµη σε εννέα γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά,  Ιταλικά, Ολλανδικά, Πολωνικά, Ρώσικα, Τσέχικα).

Κόστος: 3€

 

Ξενάγηση με προσωπικό ξεναγό

Ανακαλύψτε το Ενυδρείο χωρίς να σας ξεφύγει τίποτα! Κατόπιν συνεννόησης υπάρχει η δυνατότητα ξενάγησης από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του Ενυδρείου. Η ξενάγηση διαρκεί περίπου 1 ώρα και προσφέρεται στην ελληνική ή/και την αγγλική γλώσσα.

Για κρατήσεις και επιπλέον πληροφορίες καλέστε στο 2810-337888
Κόστος: 100€ πλέον τιμής εισιτηρίου.

 

Ξενάγηση στα Παρασκήνια του CRETAquarium

Εξήντα δυο δεξαμενές, περισσότεροι από 2.000 θαλάσσιοι οργανισμοί και… αμέτρητες απορίες! Πώς ταΐζονται τα ψάρια και οι καρχαρίες; Από πού έρχεται το νερό στις δεξαμενές; Πώς αναπαράγονται τα ζώα; Πώς περιθάλπονται οι θαλάσσιες χελώνες;

Αν η αγάπη και η περιέργεια σας για τον θαλάσσιο κόσμο της Μεσογείου δεν εξαντλήθηκαν στην περιήγηση σας στα ενυδρεία του CretAquarium, μπορείτε να βρεθείτε στα «παρασκήνια», στην αθέατη πλευρά του Ενυδρείου Κρήτης, εκεί όπου εξελίσσονται οι καθημερινές λειτουργίες του.

Πρόκειται για μια προνομιακή ξενάγηση κατά την οποία θα δείτε από κοντά την τεχνολογία που υποστηρίζει τη λειτουργία του Θαλασσόκοσμου, την προετοιμασία της τροφής των ζώων, την διαδικασία ελέγχου των δεξαμενών.

Θα δείτε επίσης τις «καραντίνες»: τους χώρους δηλαδή όπου προσαρμόζονται τα νέα ζώα πριν τοποθετηθούν στις δεξαμενές, περιθάλπονται τα άρρωστα ζώα, και γίνεται η αναπαραγωγή και ανάπτυξη ορισμένων οργανισμών.

Το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του CretAquarium θα είναι εκεί για να απαντήσει σε όλες τις απορίες!

Για κρατήσεις και επιπλέον πληροφορίες καλέστε στο 2810-337888
Κόστος: 150€ πλέον τιμής εισιτηρίου (μέχρι 10 άτομα)

 

Ειδική ξενάγηση για «μικρούς εξερευνητές»

Μια βιωματική και παιχνιδιάρικη ξενάγηση ειδικά προσαρμοσμένη για μια ομάδα μικρών παιδιών.

Με πολλή φαντασία και έντονη την αίσθηση της εξερεύνησης τα παιδιά ταξιδεύουν μέσα από το Ενυδρείο στον μοναδικό υποβρύχιο κόσμο της Μεσογείου και διασκεδάζουν μαθαίνοντας για το θαλάσσιο περιβάλλον και τα ζώα που ζουν σε αυτό.

Η ξενάγηση διαρκεί περίπου 1 ώρα.
Για κρατήσεις και επιπλέον πληροφορίες καλέστε στο 2810-337888.
Κόστος: 100€ πλέον τιμής εισιτηρίου


e-Ξενάγηση

Ταξίδι στον θαλάσσιο κόσμο της Μεσογείου και του CRETAquarium μέσω webcam: μια νέα δυνατότητα για τους φίλους μας που βρίσκονται στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας ή και στο εξωτερικό. Σχολεία, ιδρύματα, ΚΑΠΗ, σύλλογοι ομογενών κ.ά.

ξεναγούνται ζωντανά μέσω διαδικτύου, με αλληλεπίδραση και με δυνατότητα επίλυσης των αποριών, όπως θα γινόταν και σε μία επιτόπια ξενάγηση.

Η τεχνολογία γεφυρώνει τις αποστάσεις και το CRETAquarium επιτελεί στην πράξη τον κοινωνικό του ρόλο. Οι διαδικτυακές ξεναγήσεις πραγματοποιούνται αποκλειστικά κατόπιν συνεννόησης.

Για κρατήσεις και επιπλέον πληροφορίες καλέστε στο 2810-337888
Κόστος: 50€