2η έκθεση καινοτομίας INNODAYS - 2023 | CretAquarium

2η έκθεση καινοτομίας INNODAYS - 2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στην 2η έκθεση καινοτομίας INNODAYS συμμετείχε και φέτος το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνογνωσίας και τεχνοβλαστοί (spin-off) του ΕΛΚΕΘΕ.Από τις 24 έως 26 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά η έκθεση καινοτομίας INNODAYS (https://innodays.gr) στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης. Η έκθεση είναι μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης με σκοπό την ανάδειξη των αποτελεσμάτων καινοτομίας που προκύπτουν από τη συνεργασία ακαδημαϊκών και ερευνητικών φορέων με εταιρίες και τεχνοβλαστούς που δραστηριοποιούνται στην Κρήτη.

 

Συμμετείχαν με περίπτερο ενημέρωσης οι ακόλουθοι (ήδη συσταθέντες ή υπό σύσταση) τεχνοβλαστοί του ΕΛΚΕΘΕ:

- Artificial Reef Innovative Applications – ARIA

- Integrated & Economic Sustainable Solution Internet of Things - OpenELIoT(υπό ίδρυση)

- Freshness Recording System for fish Quality Observation - FRESQO (υπό ίδρυση)

- Μονάδα Εκπαίδευσης ΕΛΚΕΘΕ & Ενυδρείο Κρήτης «CRETAquarium»

 

Επειδή η Έρευνα, η Γνώση και η Καινοτομία ξεκινούν από τα παιδιά…

Στον χώρο του Μεσογειακού Κέντρο Ικανοτήτων Αγροδιατροφής (MACC) συμμετείχε από κοινού, η Εκπαιδευτική Μονάδα του ΕΛΚΕΘΕ στην Κρήτη με τις ομάδες εκπαίδευσης και ενυδρειολογίας του Ενυδρείου Κρήτης «CRETAquarium» με ποικίλες εκπαιδευτικές δράσεις. Στόχος ήταν οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες της έκθεσης να ενημερωθούν για κρίσιμα θέματα της θαλάσσιας έρευνας με διαδραστικό και ευχάριστο τρόπο. Ιδιαίτερα αναδείχτηκε το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και η ανάγκη για περιβαλλοντική έρευνα υψηλού επιπέδου για την κατανόηση και αντιμετώπισή του. Συζητήθηκαν τα κύρια προβλήματα των θαλασσών στη σύγχρονη εποχή, αναδείχθηκαν πιθανές βιώσιμες λύσεις και καλές πρακτικές της καθημερινότητας των πολιτών για την προστασία του.

Τα περίπτερα και τις δράσεις που μετείχε το ΕΛΚΕΘΕ τίμησαν με την παρουσία τους από πολιτικής ηγεσίας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης με αρμοδιότητα την Έρευνα, την Τεχνολογία και την Καινοτομία κ. Μάξιμος Σενετάκης, ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης και οι δήμαρχοι Ηρακλείου Κρήτης κ. Βασίλης Λαμπρινός και κ. Αλέξης Καλοκαιρινός.