Απελευθέρωση χελώνας CARETTA CARETTA | CretAquarium

Απελευθέρωση χελώνας CARETTA CARETTA

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΧΕΛΩΝΑΣ CARETTA CARETTA

Άλλη μια απελευθέρωση μιας μικρής θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta θα πραγματοποιηθεί από το προσωπικού του Ενυδρείου Κρήτης, την ερχόμενη Πέμπτη 14/11/2019 και ώρα 12:00π.μ. (καιρού επιτρέποντος), στην παραλία μπροστά από το Ενυδρείο.

Ιστορικό

χελώνας Caretta caretta (”CALDERA” Ανισσαράς, 30/8/2019)

Η μικρή χελώνα Caretta caretta, βάρους 1150 γραμμαρίων, βρέθηκε τραυματισμένη στην παραλία του ξενοδοχείου “CALDERA”, στον Ανισσαρά / Ανάληψη του Ν. Ηρακλείου (βόρεια ακτή) την Παρασκευή 30/8/2019. Ήταν μπλεγμένη σε δίχτυα και στο στόμα έφερε μια πλαστική σακούλα. Την χελώνα εντόπισε ο ναυαγοσώστης της παραλίας (κ. Καλογεράκη Αντώνη), ο οποίος ενημέρωσε το Ενυδρείου Κρήτης και στη συνέχεια μεταφέρθηκε από προσωπικό του Τμήματος Ενυδρειολογίας στις εγκαταστάσεις του Ενυδρείου για περίθαλψη. Κατά την παραλαβή της ήταν πολύ αδύναμη και αφού απομακρύνθηκαν τα υπολείμματα των διχτυών της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες για την ανάκτηση των δυνάμεών της στο ζεστό χώρο των καραντινών. Δέχτηκε τη φροντίδα από το έμπειρο προσωπικό του Τμήματος Ενυδρειολογίας για την ανάκτηση των δυνάμεών της, ελέγχθηκε η γενικότερη κατάσταση της υγείας της, από τον συνεργαζόμενο κτηνίατρο (Πολυχρόνη Νικηφοράκη) και ακολουθήθηκε το προτεινόμενο φαρμακευτικό πρωτόκολλο.

Μετά από 70 ημέρες/ δυόμισι μήνες παραμονής και συνεχούς φροντίδας, υγιής, αρκετά ζωηρή και μαρκαρισμένη (μόνο με υποδόρια μάρκα λόγω του μεγέθους της) είναι σε θέση να επιστρέψει στα ζεστά νερά του φυσικού της περιβάλλοντος. Κατά την απελευθέρωσή της, όπως έχει καθιερωθεί για κάθε άτομο που απελευθερώνεται, θα ονοματιστεί με νονό τον ναυαγοσώστη που την εντόπισε ως φόρος τιμής στη διάσωση αυτού του προστατευόμενου ζώου. Της ευχόμαστε καλό ταξίδι.

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Photos : Dandari Theano