ΜΩΡΑ ΚΑΡΑΚΟΥΚΟΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ | CretAquarium

ΜΩΡΑ ΚΑΡΑΚΟΥΚΟΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

 

ΜΩΡΑ ΚΑΡΑΚΟΥΚΟΙ ΚΟΛΥΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ!!

 

Μικρά, χαριτωμένα μωρά καρακουκάκια έκαναν την εμφάνισή τους χθες Σάββατο 29/07 σε μία δεξαμενή του Ενυδρείου Κρήτης και προσέφεραν ένα μοναδικό θέαμα στους επισκέπτες μας!!

Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, η δεξαμενή που φιλοξενεί τους καρακούκους (Scyllarides latus) ή αλλιώς κολοχτύπες ήταν γεμάτη με προνύμφες (μωρά) από αυτό το χαριτωμένο είδος οι οποίες παρέμειναν για αρκετή ώρα μέσα στη δεξαμενή.

Το επιστημονικό προσωπικό του Ενυδρείο Κρήτης κατάφερε λίγες ώρες αργότερα να συλλέξει ένα αρκετά μεγάλο αριθμό ατόμων προκειμένου να τα προστατεύσει από τα υπόλοιπα ψάρια της δεξαμενής και να προσπαθήσει να τα φτάσει στην ενήλικη μορφή τους.

Η αναπαραγωγική περίοδος του είδους ξεκινάει κατά τον Απρίλιο και μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου, τα θηλυκά κουβαλούν περίπου 100.000 αυγά ανάμεσα στα πλεόποδιά τους. Τα αυγά εξελίσσονται από ένα έντονο πορτοκαλί χρώμα σε σκούρο καφέ πριν αποβληθούν στο νερό μετά από περίπου 16 ημέρες ανάπτυξης. Συνήθως υπάρχει μόνο μία γενιά το χρόνο. Οι προνύμφες τους #κολυμπούν χρησιμοποιώντας τα θωρακικά τους πόδια. Το μέγεθος της προνύμφης είναι περίπου 1,3 χιλιοστά για να φτάσει μετά από 11 στάδια μεταμόρφωσης τα 48 χιλιοστά.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν παρουσιάζουν το ενήλικο ζώο, τις προνύμφες που κολυμπούσαν μέσα στη δεξαμενή λίγο μετά την εκκόλαψη καθώς επίσης και την προνύμφη μέσα από ένα στερεοσκόπιο.